fbpx

ANWB Doorlopende Fietsverzekering

Fietsen is genieten

Naar het werk, naar school, boodschappen doen of lekker de natuur in… Met de fiets kun je alle kanten op. Gezonde beweging, fris in de buitenlucht en geen parkeergedoe. Maar je wilt wel altijd op je fiets kunnen rekenen. Kies daarom voor de ANWB Doorlopende Fietsverzekering. Altijd goed en eenvoudig verzekerd. Gemakkelijk af te sluiten zonder gedoe.

Alle pluspunten op een rij:

 • 5 jaar aankoopbedrag vergoed na diefstal en totaalverlies
 • Nieuwe en refurbished accu volledig vergoed
 • Geen eigen risico bij diefstal of totaalverlies
 • Eigen risico bij beschadiging/diefstal onderdelen of accessoires € 25,-
 • 20% korting op diefstalpremie voor fietsen voorzien van een ingebouwde aftermarket connectiviteitsoplossing inclusief opsporingsabonnement
 • Ook voor gebruikte fietsen
 • Pechhulpdekking biedt ook hulp vanaf het thuisadres

Je hebt de mogelijkheid om je verzekering zelf samen te stellen. Kies voor Diefstal of voor Beschadiging of maak een combinatie. Daarnaast kan je je nog aanvullend verzekeren voor Pechhulp, Ongevallen en Verhaalrechtsbijstand. Je maakt je eigen verzekering die volledig bij jou past. Unique Bikes legt je graag uit hoe het werkt en wat de beste keuze is.

Diefstal

Je fiets gestolen, daar denk je liever niet aan. Met de ANWB Doorlopende Fietsverzekering komt alles snel weer goed. Je bent 5 jaar lang volledig verzekerd tegen diefstal en totaalverlies. Als jouw fiets binnen 5 jaar gestolen wordt, krijg je zo snel mogelijk een nieuw exemplaar.

Diefstal voorkomen

Hoe goed je ook verzekerd bent, diefstal is altijd vervelend een geeft een hoop gedoe. Zet je fiets daarom altijd op slot. Wij adviseren een tweede slot. Over veiligheidsvoorwaarden en diefstalpreventie kan Unique Bikes je alles vertellen.

Beschadiging

Als je fiets beschadigd raakt door een val of een aanrijding, dan wordt dat met de ANWB Doorlopende Fietsverzekering door ons vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Raakt jouw fiets binnen de eerste 5 jaar total loss door een aanrijding of vandalisme? Dan levert Unique Bikes je een nieuw exemplaar.

Aanvullende verzekeringen

Pechhulp

Vaak ben je niet in de buurt van Unique Bikes en als je pech hebt wil je weer snel op pad. De module Pechhulp biedt de prettige zekerheid dat je weer snel en veilig op weg geholpen wordt.

Je krijgt:

 • Kosteloze reparatie bij pech onderweg (exclusief onderdelen)
 • Ook hulp vanaf het thuisadres
 • Gratis vervoer van de fiets als reparatie onderweg niet mogelijk is

Ongevallenverzekering

Je moet er niet aan denken, maar raak je blijvend invalide of overlijd je door een ongeval met je fiets? Met de Ongevallendekking zijn deze situaties verzekerd. Wij keren het verzekerd bedrag uit aan jou of jouw nabestaanden.

Verhaalsrechtsbijstand

Het kan gebeuren dat er tijdens het fietsen schade ontstaat door de schuld van iemand anders. Met de Verhaalsrechtsbijstanddekking zorgen we ervoor dat deze schade wordt verhaald op de persoon die de schade heeft veroorzaakt.

Let op!
Bij het afsluiten van de verzekering betaald je poliskosten. Dit bedrag is voor het opmaken van de polis.

Tip

 • Wil je direct onbezorgd fietsen? Sluit de ANWB Doorlopende Fietsverzekering dan direct af via Unique Bikes.
 • Als je een verzekering bij ANWB afsluit, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dat wil zeggen dat je de verzekering binnen deze periode ongedaan kan maken.

Premieberekening ANWB Fietsverzekering

Bereken met onderstaande tool eenvoudig de premie van de ANWB Fietsverzekering. Het afsluiten van de verzekering gaat via Unique Bikes.