fbpx

Fiets Lease

Zorgeloos fietsen met ANWB Fiets Lease bij Unique Bikes.

Wilt u fietsen op een nieuwe e-bike voor een vast bedrag per maand? Dat kan met ANWB Fiets Lease. U regelt het hier bij uw tweewielerspecialist Unique Bikes in Winterswijk.

De voordelen van ANWB Fiets Lease

 • Geen hoge aanschafkosten in één keer
 • Geen eigen risico bij diefstal: je fiets is goed verzekerd
 • Standaard met onderhoud door de fietsspecialist bij jou in de buurt
 • Inclusief 24/7 Wegenwacht Fiets Service: nooit meer je band plakken
 • Altijd een goed werkende accu
 • Opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden, zoals bij gedwongen ontslag

De keuze bij Unique Bikes in e-bikes.

Met maar liefst twintig beschikbare modellen van Huyser en Brinckers speelt de ANWB samen met Unique Bikes in op toenemende vraag naar leasefietsen. Ook de overige merken en modellen kunnen worden geleased. Als consument met een leasefiets profiteert u van het genot van een nieuwe fiets zonder onverwachte bijkomende kosten.

Wat is ANWB Fiets Lease?

Het leasecontract heeft een looptijd van 36 maanden en is inclusief:

 • Service
 • Onderhoud & reparatie
 • ANWB Pechhulp met ANWB Wegenwacht Fietsservice 
 • ANWB Fietsverzekering.
 • Na afloop van het leasecontract heeft u de mogelijkheid tot aankoop van de e-bike.

Unique Bikes uw tweewielerspecialist kan u er alles over vertellen en ook snel en gemakkelijk het leasebedrag berekenen voor de e-bike die u op het oog heeft.

Hoe het werkt voor U als klant:

 1. De fietsdealer doet voor u een aanvraag voor ANWB Fiets Lease inclusief accessoires, u ziet direct uw leasebedrag
 2. U ontvangt een mail met de vervolgstappen
 3. Voer extra financiële gegevens in bij onze Partner Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS)
 4. Binnen 2 dagen heeft u de uitslag binnen van uw kredietcheck.
 5. Onderteken het contract en stuur retour
 6. Maak een afspraak om uw fiets op te halen. Vanaf nu fietst u voor een vast bedrag per maand. Inclusief verzekering, Wegenwacht, onderhoud en reparatie. Zo heeft u geen eigen risico bij diefstal en €25,- eigen risico bij schade. Ook als uw accu vervangen moet worden. U kunt hiervoor bij uw fietswinkel terecht.

Goed om te weten: Voor het afsluiten van ANWB Fiets Lease doen wij een BKR-registratie. Dit is 65% van de totale kosten tijdens de looptijd van dit contract. Wij doen dit omdat we het belangrijk vinden dat u geen financiële verplichting aangaat, die u mogelijk niet kunt dragen. Dat betekent dat dit bedrag bijvoorbeeld mede de hoogte bepaalt van een af te sluiten hypotheek.

Wat doe ik met de fiets als mijn ANWB Fiets Lease is afgelopen?

Drie maanden voor het aflopen van je leaseovereenkomst ontvang je van onze partner Volkswagen Pon Financial Services een voorstel met een overnameprijs. Je kunt er dus voor kiezen om de fiets over te kopen aan het einde van de looptijd.

Als je je fiets na het aflopen van je leaseovereenkomst niet wil overnemen, kun je deze in te leveren bij Unique Bikes leasepartner uit netwerk van de ANWB.

Als je dit wil, kun je dan een nieuwe leaseovereenkomst bij Unique Bikes voor ANWB Fiets Lease afsluiten om weer op een nieuwe (elektrische) fiets te kunnen rijden.

Kan ik tussentijds stoppen met ANWB Fiets Lease?

Ja. De ANWB vindt het belangrijk dat leden bij onvoorzienbare vervelende persoonlijke omstandigheden niet blijven vastzitten aan financiële verplichtingen die zij door inkomensverlies mogelijk niet meer kunnen dragen. Je kunt daarom je leaseovereenkomst van ANWB Fiets Lease kosteloos laten ontbinden bij overlijden, niet-verwijtbaar gedwongen ontslag, blijvende invaliditeit van 80% of meer, een echtscheiding en ontbinding van geregistreerd partnerschap.

In andere gevallen kun je je leaseovereenkomst van ANWB Fiets Lease ook laten ontbinden, maar moet je onze partner, Volkswagen Pon Financial Services, wel zogenoemd ‘schadeloos’ stellen. Dit wil zeggen dat je 40% moet betalen van de uitkomst van ‘maandelijkse leaseprijs * resterende maanden looptijd van je leaseovereenkomst’.

Maandprijs voorbeelden incl. btw.

Prijs e-bike: € 1.500,-     Leaseprijs: € 70,78 p/mnd.
Prijs e-bike: € 2.000,-     Leaseprijs: € 83,88 p/mnd.
Prijs e-bike: € 2.500,-     Leaseprijs: € 97,20 p/mnd.
Prijs e-bike: € 3.000,-     Leaseprijs: € 110,71 p/mnd.