Coh & Co / Gustav Urban Street

  • unique bikes cohco gustav naaf

COH & CO - GUSTAV URBAN STREET

v.a. € 3.999,- incl. btw

Bij de Wooca fietsen van Coh@Co uit Denemarken denk je in eerste instantie aan houten fietsen met een bijzonder design. Maar de Wooca fietsen zijn veel meer dan dat. Ze zijn boven alles een product van technisch vernuft, met als belangrijkste doelstelling: het creëren van een onovertroffen rijervaring.

De Wooca fietsen onderscheiden zich door het gebruik van nieuwe materialen, baanbrekende toegepaste technologieën en, last but not least, hun bijzondere design. Duurzaam, ongekend soepel in het gebruik. Een fiets die generaties lang mee kan gaan.

Coh&Co heeft een achtergrond in de jachtbouw wereld, met onder andere het ontwerpen en bouwen van moderne raceboten voor Ocean Racing. De Wooca fietsen zijn op basis van deze bijzondere kennis en kunde ontwikkeld.

Bedoeld voor gebruikers die én maximale functionaliteit én schoonheid/design willen.

Coh & Co Gustav Urban Street

De serie Wooca Urban Street – de modellen Kitty en Gustav – zijn ontwikkeld om aan te sluiten bij de stijl van leven in de stad. Of je nu rustig wilt peddelen of juist sportief wilt fietsen, de Urban Street garandeert een soepele rit door de stad. Het Wooca frame is geometrisch zo ontwikkeld, dat het fietsen als relaxed en comfortabel wordt ervaren. Maar wél met behoud van de sportieve ‘snap’ waar het bij de ontwikkeling van de Coh & Co fietsen allemaal om begonnen is. De Urban Street serie single speed is uitgerust met een Gates carbon riemaandrijving. De combinatie met het Wooca frame zorgt voor de sportieve en tegelijk elegante fietsbeleving.

Onze Urban-lijn combineert traditionele velgremmen met Gipiemme Equip wielen. De Gates carbon belt garandeert ten opzichte van de ketting een betere maximale krachtoverbrenging bij de lichtste aanzet. De pantalon blijft vrij van kettingolie en/of roest.

De Gustav Urban Street
De Gustav serie is onmiskenbaar stoer en mannelijk. Ontwikkeld samen met het model Kitty, de vrouwelijke helft van het duo. Kitty & Gustav, een prachtige combinatie, voor man en vrouw, die veel bekijks zal hebben.

UNIQUE SPECIFICATIES

UNIQUE FEATURES

Build on the WOOCA frame technology, this Flat-bar configuration lends itself to zipping about town and too and fro work – a simple and elegant machine that takes advantage of the modern day wonder of a belt drive. No oil no dirty pant legs, no rusty chains, just a lively ride.

Our Urban line keeps it simple combining traditional rim brakes and Gipiemme Equip series wheels with a modern belt drive transmission by Gates. This ensures maximum power transfer at the lightest of weight without the risk of greasy pant legs and rusty chains.

Frame types: Unisex / Gents – road bike geometry
Electric bike: no
Collection year: 2018
Wheel size: 28”
Frame Material: Ash, Walnut, Carbon
Color: wood
Serial Number: COH-0013-M

GEARS AND BRAKES

Number of gears: single speed
Type Gears: none
Braking system: Radius
Front-derailleur and Rear-derailleur: none
Type of Drive: Belt

 

COMFORT

Sitting position: Street, slightly forward
Frame Material: Wood and Carbon
Rims Material: Alu
Suspension Fork: No
Adjustable headset/stem: XLC
Front/rear Luggage carrier: No
Seatpost: Quick release adjustable
Tires: Michelin Dynamic Sport
Anti-Puncture Tires: No
Grips: Velo
Saddle: Esse WENS 2.7 leather with Inox rails and aluminium seat post

WEIGHT

Frame weight 2.0 kg / whole bicycle 9.5 kg

 

WARRANTY

Warranty on Frame: Lifetime warranty on frame
https://www.cohandco.com/lifetime-warranty/

Wooca (Wood en Carbon), the making of

Het frame (een voorwaartse driehoek) wordt gemaakt vanuit wat Coh & Co noemt: gevilde gehele boomstammen. Bedoeld wordt fineer gesneden van Essen- en Notenhout uit een lengte. Deze fineerbladen zijn 0,4 mm dik. Hieruit wordt het frame als vierkante koker verlijmd.

De werkvolgorde is als volgt: de binnenzijde van het frame wordt als een lengte aan een stuk verlijmd. Hierbij worden maximaal 5 tot 9 fineerlagen op elkaar gelijmd. De fineerlagen voor de zijkanten links en rechts van het kokerframe hebben meer dikte namelijk 1,4 mm. Voor de zijkant van het frame worden drie lagen op elkaar gelijmd. Daarna wordt wederom uit een lengte de bovenzijde van de koker erop verlijmd bestaande uit 5 tot max 9 fineerlagen van 0,4 mm dik.

Carbon
Voor stijfheid en de power transfer wordt carbon toegevoegd in het frame. Ook bij de positie van het balhoofd, het zadel en de trapas. Het Carbon wordt verlijmd tussen de fineerlagen in. De zwarte lijnen zichtbaar aan het frame zijn het Carbon.

Vibratie en demping hiervan
Bij het fietsen over een wegdek wordt vibratie doorgegeven aan het lichaam. Deze vibratie ligt tussen de 50 en 80 Hertz. Het menselijk lichaam reageert hierop door de bloedstroom af te knijpen, daar waar de Vibratie binnenkomt. Zodoende wordt er minder zuurstof getransporteerd. Hout echter in de constructie zoals Coh & Co die produceert absorbeert deze vibratie in de Hertz range die ons irriteert. Denk daarbij maar aan het gevoel wat een houten vloer geeft als je erover heen loopt. Dempt ook. Vandaar de uitzonderlijke rijeigenschappen van de Wooca fietsen.

Verdere technologie
Er worden geen kabels door het frame doorgevoerd om lekkages in het frame dus vocht te voorkomen. De engineer spreken ook over een niet gebroken doorgang van de lijnen in het hout.

Dit is dus een bewuste keuze om het dempend vermogen niet te doorbreken. De aan het Wooca frame gemonteerde aluminium delen zijn van aluminium EN 7075. Duurzaam aluminium vooral gebruikt in de vliegtuigindustrie. De tapgaten in het frame voor de bevestigingen van de componenten zijn voorzien van kunstof composiet hars proppen.  Hiermee ontstaat een ultra sterke verbinding met de gelamineerde houtlagen van het frame.

Rijden op een Wooca
The Engineers van Wooca garanderen u dat de fiets rijdt als een sportwagen, altijd in zonneschijn warm en vriendelijk.

De unieke frame constructie is gepatenteerd en nergens anders in de wereld zo uitgevoerd.  Rijcomfort vanuit het dempend vermogen van dit frame zijn dan ook ten opzichte van andere houten fietsen ongeëvenaard. Gewicht als die van een peperdure racefiets in het topsegment slechts < 9 Kg. Frame zelf 1,9- 2,5 Kg.