fbpx
Unique Bikes: Drehmoment - Urban 550

Drehmoment / Urban 550

 • Unique Bikes: Drehmoment - Urban 550
 • Unique Bikes: Drehmoment - Urban 550
 • Unique Bikes: Drehmoment - Urban 550
 • Unique Bikes: Drehmoment - Urban 550
 • Unique Bikes: Drehmoment - Urban 550
 • Unique Bikes: Drehmoment - Urban 550

DREHMOMENT / URBAN 550

v.a. €2.999,- incl. btw

Drehmoment fietsen zijn anders, natuurlijk anders.  “Natuurlijk” omdat voor het basismateriaal van het Urban frame bamboe en carbon worden gebruikt. Bamboe als framemateriaal voor een fiets. Bamboe, een gras, is een natuurproduct en geen enkele bamboe buis is hetzelfde. Machinale productie van frames is dus niet mogelijk. Handwerk is vereist en daardoor is elke bamboefiets uniek. Dempend vermogen, de natuurlijke eigenschappen van bamboe zorgen niet alleen voor een zeer sterk, stijf en robuust frame, maar absorberen ook de trillingen van het wegdek in de vezelstructuur van het bamboe zelf. Dit natuurlijke dempend vermogen zorgt voor zeer comfortabele rij eigenstappen.

Onze bamboe fietsen zijn licht (onder 10 kilo) en door het gebruik van bamboe en carbon zeer stabiel en duurzaam. Vanwege de uitzonderlijke eigenschappen van het bamboe in combinatie met het Carbon kon het kwaliteitscertificaat ISO 4210 voor City en Trekking fietsen gerealiseerd worden. Daarnaast zijn de rijeigenschappen een beleving.  De Drehmoment fietsen worden in kleine gelimiteerde aantallen geproduceerd. Zijn uniek en exclusief. Kwaliteit voor kwantiteit. Op de frames wordt standaard vijf jaar garantie gegeven.

Drehmoment Urban Bike 550

Specificatie materialen: Bamboe is súpersterk en toch heel licht. Sterk als staal en lichter dan aluminium. De treksterkte van bamboe is namelijk 2,8kN/m2 t.o.v. 2,1kN/m2 voor staal. Bamboe heeft een zeer kleine CO2 footprint, het feit dat bamboe een natuurproduct is zorgt ervoor dat de productie veel minder milieubelastend dan van andere frame materialen. Het is eigenlijk raar dat we pas relatief kort van bamboe gebruikmaken als framemateriaal want de eigenschappen zijn ideaal voor het bouwen van een fietsframe en het milieu.

Met carbon wordt carbon fiber-reinforced polymer (koolstofvezelversterkte kunststof) bedoeld. Carbon bestaat uit lang dunne (koolstof)vezels met een dikte van minder 10 micrometer. Ter vergelijking: een mensenhaar is ongeveer 50 micrometer. Van de vezels wordt garen gedraaid en die worden tot matten geweven. Deze worden met hars versterkt.

Naast het unieke design is de Urban Bike 550 geproduceerd voor gebruik in stedelijke gebieden. De aandrijving wordt in plaats van met een ketting gerealiseerd door een Gates carbon riem. Onderhoudsvrij en schoon, de broekspijpen blijven schoon. Uitgevoerd met een Shimano Alfine SGS 700, 11 speed naafversnelling. Dit zijn praktische argumenten die voor de Urban Bike spreken. Voor de andere argumenten laten we de foto’s spreken. Het gewicht is kleiner dan 10 Kg.

UNIQUE SPECIFICATIES

UNIQUE FEATURES

 • Bamboo Frame
 • Carbon Socket
 • Gates Carbon Drive Belt
 • Alfine 11-Gear Hub Circuit
 • Not varnished, original look & feel – Simply wax the frame 2 times a year with bee wax
 • Weight  ca. 9kg
 • Fair production, member of the UN Global Compact Program

Frame types: Gents – high bar
Electric bike: No
Collection year: 2019
Wheel size: 700cc
Frame Material: Bamboo
Color: Natural bamboo

 

GEARS AND BRAKES

Number of gears: 11
Type Gears: Alfine 11
Braking system: Shimano Tiagra
Shifters: Alfine
Front-derailleur and Rear-derailleur:
Type of Drive: Belt

COMFORT

Sitting position:  relaxed
Frame Material: Bamboo
Rims Material: Alumnium
Suspension Fork: Bamboo
Adjustable headset/stem: with spacers
Front/rear Luggage carrier: not included (we suggest Tailfin, available through us)
Seatpost: Adjustable & Fixed
Tires: 28mm/ 700cc
Anti-Puncture Tires: No
Saddle: Saddel
Standard: 25.4mm Seatpost / BB68
Pedals: included
Chain Case: No

 

SAFETY

Lighting: not included
Lock Type: not included

 

 WEIGHT

Net weight (kg) 9.2kg
Weight without battery (kg): N/A

WARRANTY

Warranty: Fork 2 Years on Material
Warranty: 2 Years on Material
Battery Warranty N/A
Warranty on Frame 2 Years on Material