fbpx
uniquebikes leaos pure design fiets carbon dark

Leaos / Pure

  • uniquebikes leaos pure design fiets carbon dark
  • unique bikes leaos pure front design fiets
  • unique bikes leaos pure display design fiets elektrisch
  • unique bikes leaos pure accu
  • unique bikes leaos pure rem fiets design
  • unique bikes leaos pure riem fiets
  • uniquebikes leaos pure totaal design elektrische fiets
  • unique bikes leaos pure totaal design elektrische fiets

LEAOS / PURE

v.a. € 5.199,- incl. btw

Het design van de ‘groene Ferrari’ is van de beroemde Italiaanse ontwerper Danielle Orfano. Zijn motto: ik ontwerp fietsen die verleiden en het leven de moeite waard maken. Over de Leaos Pure zei Orfana: ‘Met dit ontwerp heb ik de link gelegd tussen de mens, duurzaamheid, design, technologie, innovatie en milieubelangen.’ En dat klopt!

Puur rijcomfort. Zorg voor het milieu en veiligheid. Met zijn uniseks frame geschikt voor mannen en vrouwen.

DE 'GROENE FERRARI'

UNIQUE KENMERKEN

Samen met de ingenieurs van Leaos (ontwerpers van o.a. carbon fiber producten voor de Formule 1) is gekozen voor een carbon fiber monocoque frame. Dat wil zeggen: een handgemaakt carbonframe in een mal uit één stuk, dus niet aan elkaar verlijmd. Sterker dan staal en aluminium. En veel lichter en stijver. Strakke lijnen en elegante integratie van alle componenten. De foto’s hieronder laten zien hoe het frame in productie met de hand wordt ‘gelegd’. De eenvoudige opstap, de wendbaarheid, het lage gewicht en de optimale gewichtsverdeling resulteren in een ongekende rijbeleving.

Leaos Pure … de nieuwe definitie een e-bike.

Brose middenmotor in 250/*500 Watt, koppel 90 Nm (*Speed Pedelec) met traploze automatische schakeling van Nuvinci. Geen kabels, geluidloos schakelcomfort. Weergave vermogen digitale batterij in frame gebouwd, digitale display op het stuur met bluetooth verbinding voor een gepersonaliseerde app. Batterij uitneembaar in frame gebouwd, 500 Watt (Duits) fabricaat BMZ. Krachtoverbrenging Gates Carbon riem en Nuvinci traploze eindeloze automatische schakelingen. Veiligheid: hydraulische schijfremmen en de overzichtelijke, direct afleesbare display is direct op het stuur gemonteerd, heldere ledverlichting voor en achter van Supernova, een lederen ergonomisch zadel en lederen handgrepen. Gewicht < 21 kg.

COMFORT

Sitting position: comfortable or sportive
Frame Material: carbon
Rims material: aluminium
Suspension fork: on request, Rock Shox
Adjustable headset/stem: on request
Front/rear Luggage carrier: on request rear
Seatpost: adjustable & fixed
Tires: Schwalbe Super moto x
Anti-Puncture Tires: yes
Saddle: Selle Royal looging new gel

Standard:
Pedals: Contex quick plus deluxe

SAFETY

Lighting: Supernova
Lock Type: on request

WEIGHT

Net weight (kg): 22 kg
Weight without battery (kg): 19,5 kg

WARRANTY

Warranty: 1 years on everything
Battery Warranty
Warranty on Frame : 10 years

Electric Version:

Engine technology: Brose drive S
Engine position: middle
Force (NM): 9o Nm
Maximum speed with support: 27 km/h
Maximum possible electric bike range 130 km
Sensor Type (s): torque
Walk assist: yes
Battery: Li-ion
Capacity standard battery (WH): 500
Battery Visibility: integrated
Removable battery: yes
Charge time: 2,5 hours
Battery position: front tube

DISPLAY & FEATURES

Display Type: LCD
Position display: handlebar
Removable display: yes

Het “Leaos” IMP carbon frame productie proces

Het productieproces van carbonframes was lang een goed bewaard geheim, maar Leaos onthult nu hoeveel tijd en moeite het kost om een volledig carbonfietsframe te produceren, met behulp van het IMP (Integrated Molding Process). De afbeeldingen zijn niet die van Leaos zelf in verband met productie patenten in het IMP van Leaos. Hieronder ziet u een stapsgewijze, beknopte versie van het proces.

Leaos making of

Er zijn 5.000 tot 12.000 koolstof filamenten nodig, elk tussen de vijf en zeven micrometer dik, om een enkele koolstofvezel te maken. Hoe hoger de kwaliteit, hoe dunner de draad.

Leaos making of

De vezels worden samengeweven en met hars gevuld om voor-geïmpregneerde vezelvellen te maken. Het mengsel bestaat voor ongeveer 35% uit hars en voor 65% uit vezels.

Leaos making of

De voor-geïmpregneerde vezelvellen zijn uni-directioneel, dus alle vezels zijn georiënteerd in een lijn. Stukken worden nauwkeurig uit het vel gesneden op basis van het frameontwerp om verspilling tot een minimum te beperken.

Leaos making of

Een interne vorm van het frame wordt van EPS (geëxpandeerd polystyreen) geproduceerd en bedekt met latex. Afgezien van een luchtweg (bovenaan de zitbuis) is de interne vorm afgesloten.

Leaos making of

De pre-peg stukjes worden rondom de interne vorm gewikkeld. Vijf of zes overlappende lagen worden gebruikt, in verschillende hoeken om stijfheid en sterkte te realiseren. Honderden met de hand in en opgelegde stukjes maken het frame. Een handwerk frame.

Leaos making of

Met alle lagen op hun plaats, wordt het voorvormdeel in een stalen mal gelegd, verwarmd tot 130 ° C, opgeblazen tot 12 bar en 40 minuten uitgehard.

Leaos making of

Het frame wordt verwijderd uit de mal en de EPS/Latex interne vorm wordt uit het carbon getrokken. Dit laat een glad binnen oppervlak zonder rimpelingen achter. Gebieden met kritische maattoleranties worden machinaal bewerkt voor maximale precisie. Controles voor kwaliteitscontrole sluiten het proces af. De afwerking begint, lak en emblemen worden aangebracht. Ongeveer 24 uur nadat de productie is begonnen, is het frame klaar voor verdere montage.