fbpx

Unique Bikes maakt het verschil

Bron: Achterhoeks Nieuws Winterswijk, 6 mei 2021

Unique Bikes maakt het verschil
Raymond van Turnhout in de showroom. Foto: Clemens Bielen

WINTERSWIJK- Raymond van Turnhout had na zijn pensionering geen zin om achter de geraniums te gaan zitten. Hij is nu eigenaar van ‘Unique Bikes’ een bijzondere winkel met bijzondere fietsen en hoge kwaliteit e-bikes. Raymond is ondernemer en werktuigbouwkundige, zijn tweelingbroer is een salesman en gepassioneerd fietser. Hij had al een database aangelegd van allerlei bijzondere fietsen over de hele wereld. Op deze ervaring en kennis runnen zij nu samen een winkel, die zich toelegt op exclusiviteit en kwaliteit.

Zij bezochten de toonaangevende Eurobike- beurs in Friedrichshafen, reisden de hele wereld over om exclusieve contracten af te sluiten met fabrikanten voor de levering van bijzondere fietsen en e-bikes. Het resultaat is te zien op Europark 10, naast de brandweerkazerne.

De bezoeker ziet bij binnenkomst direct dat het geen ‘gewone’ fietsenzaak is. Een showroom, waar elk model iets bijzonders heeft. Van Turnhout: “We willen iets verkopen waarmee we ons kunnen onderscheiden. Zestig procent van onze fietsen zijn uniek in de zin van het gekozen materiaal, het design, de toegepaste componenten, kleine aantallen en /of ‘limited editions’ en speciale productietechnieken of een combinatie van de genoemde kenmerken. Al onze modellen zijn van hoge kwaliteit.”

‘Bijzonder’ is bij ons gewoon
Een ruim assortiment van fiets tot e-bike. Van kunst tot technische perfectie. Van fietsend genieten van de natuur tot een praktische stadsfiets met bijzondere snufjes. Zelfs de ‘hoge bi’, de voorloper van de fiets heeft hier een plekje.
Zo kan bij de stadsfiets uit Singapore met een eenvoudige handomdraai een trapper worden verwijderd, zodat de fiets gemakkelijk tegen een muur kan worden gezet. Met een simpele handeling wordt ook het stuur een slag gedraaid, zodat het kostbare bezit weinig plaats inneemt op een appartementje in de stad. Handige foefjes voor een stadsbewoner.

Een e-bike van bijzondere kwaliteit voor een bijzondere prijs
Van Turnhout: “Naast het zoeken naar fabrikanten met bijzondere modellen, hebben we gezocht naar fabrikanten, die met hun e-bikes in het hoogste segment actief zijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hiervoor hebben wij voor de merken ‘Huyser’ en ‘Ebike das Original’ gekozen. Op de ‘Huyser e-bikes geeft Unique Bikes zelfs 5 jaar garantie via het Cargarantie-Systeem met dekking op reparatiekosten en onderdelen.”

Limited Edition
Het duo ‘Stef’ en ‘Stefanie’ komt uit België. De retro design fietsen hebben een maximale oplage van 50 stuks. De fietsen hebben houten velgen en tal van andere bijzondere elementen, waaronder een gouden ketting! Het frame van Stefanie is oxide rood. Stef heeft een matzwart frame. De wrijvingloze techniek zorgt voor een comfortabel fietstochtje en menigeen zal omkijken als het ‘stelletje’ voorbij komt fietsen. Ze zijn ook afzonderlijk te koop.

“Dat is ook een aspect van onze collectie”, zegt Van Turnhout: “Zoals sommigen hun klassieker uit de garage halen om op een mooie zomerdag een toertje te maken, zo hebben wij speciale fietsen, die af en toe de weg op gaan, om daarna weer als kunstwerk of design element op kantoor te fungeren.”

Italiaans kunstenaar Giovanni Speciale ontwierp de ‘Milano Vintage’, een volledig handgemaakte fiets met houten frame, een eerbetoon aan de Italiaanse architectuur. De eigenaar van een ‘Milano Vintage’ verspreidt een visie op kunst en duurzaamheid.

Het hoogste segment in alle opzichten, ook de service
“Bij ons zal je geen kogellagers zonder vet aantreffen, geen banden van inferieure kwaliteit, geen e-bikes zonder middenmotor, en we willen ook niets weten van zadelpijn”, zegt Van Turnhout. In de sfeervolle Italiaans aandoende bar naast de showroom, schenkt hij niet alleen koffie en cappuccino, maar kunnen ook allerlei zadels getest worden. Dat levert vaak een wereld van verschil op.

Met Twan ten Have als rijwielmonteur heeft Unique Bikes ook kwaliteit binnengehaald. Hij eindigde twee jaar geleden op de derde plaats bij de nationale wedstrijden rijwielmonteur. “Een mooier vak kun je je niet wensen”, volgens Twan.

In de showroom is kunst te vinden, design, exclusiviteit, historie, maar je kunt natuurlijk ook met een e-bike van topkwaliteit naar buiten fietsen. Verzekerd van goede service en optimaal rijgenot.

Het artikel kunt u ook vinden op de website van Achterhoek Nieuws Winterswijk

Unique Bikes: Met deze spannende e-bikes val je net iets meer opUnique Bikes: Unieke modellen en kwaliteit