uniquebikes pininfarina e-voluzione

Pininfarina / E-voluzione

  • uniquebikes pininfarina evoluzione schuin
  • uniquebikes pininfarina e-voluzione frame
  • uniquebikes pininfarina evoluzione display
  • uniquebikes pininfarina evoluzione handrem

PININFARINA - E-VOLUZIONE

“E-voluzione vertegenwoordigt een perfecte synthese van onze geest: een sportief karakter en een eindeloze schoonheid”, bevestigt Paolo Pininfarina, voorzitter van de designgroep. “Sportief en dynamisch, een innovatieve E-Bike die maximale prestaties en rijcomfort neerzet”. Wij als designers zijn geslaagd, we hebben een tijdloze schoonheid ontworpen. De E-bike die een revolutie te weeg heeft gebracht. In het ontwerp, de technologie en de uitvoering. Een visionaire vormgeving, aerodynamisch. Bekroond met vele designprijzen zoals de German Design Award 2017 en 2018.

De Pininfarina E-Voluzione

De Pininfarina E-voluzione is op veel manieren innovatief. Het sleutelwoord van het totale project wordt integratie genoemd. Ontwikkeld vanuit een holistische ontwerpfilosofie, zijn alle essentiële onderdelen perfect geïntegreerd in de fiets: de batterij (gepatenteerde technologie), middenmotor, stuur en stuurpen, de cockpit, alle kabels en draden en de besturingselektronica. De boorcomputer (display in kleur) in bovenbuis geïntegreerd. Het voordeel van een hoge mate van integratie van alle componenten is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel – omdat het een betere gewichtsverdeling en balans betekent, evenals een comfortabelere en efficiëntere bediening.

Dankzij het gebruik van koolstofvezel – koolstof – in het frame en in de componenten (stuur, stuurpen en vork) is de fiets superlicht vergeleken met anderen in de markt. Bovendien wordt het carbonframe gerealiseerd met een innovatieve technologie (autoclave carbon). Dit gewichtsvoordeel maakt de e-bike behendig en krachtig.

Unique specificaties:

Hoge innovatie ook in motor en transmissie. De high-torque middenmotor van Brose met 90 Nm is volledig geïntegreerd in het carbonframe. De onderhoudsvrije continentale riemaandrijving garandeert een superstille rit. De gepatenteerde Panasonic Li-Ion-batterij (500 Wh – 36 V) is ook volledig geïntegreerd in het frame en gemakkelijk te verwijderen voor opladen. De fiets wordt geremd door Shimano hydraulische schijfremmen.

De NuVinci N380 Automatic versnellingsnaaf is het eerste volledig automatische, traploze schakelsysteem. Je stelt eenmaal de door jou gewenste trapcadans in, en het systeem wordt zodanig automatisch aangestuurd dat je altijd even snel trapt, of je nu bergop of bergaf gaat.

De historie van Pininfarina

Een wereldwijd toonaangevend ontwerpbureau gevestigd in 1930 in Turijn, Italië. Het ontwerp van Pininfarina wordt weerspiegeld in dat van zijn lijnen, schoonheid en elegantie.  In het vermogen om een esthetisch concept tot leven te brengen. De kunstenaar is de stylist wiens werken meesterwerken zijn, de expressie van talent. Die bijdraagt aan het creëren van een onmiskenbare droom. Begonnen met de stichter van het bedrijf, Pinin, zijn zoon Sergio, tot aan de derde generatie, Andrea en Paolo, heeft de kenmerkende eigenschap van Pininfarina, zijn weg gevonden door meer dan 86 jaar design en ontwikkeling. Immers “Pininfarina design is altijd herkenbaar door zijn perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit gezien door de ogen van de gebruikers”.

uniquebikes pininfarina historie