uniquebikes pininfarina e-voluzione

Pininfarina / E-voluzione

 • uniquebikes pininfarina evoluzione schuin
 • uniquebikes pininfarina e-voluzione frame
 • uniquebikes pininfarina evoluzione display
 • uniquebikes pininfarina evoluzione handrem

PININFARINA - E-VOLUZIONE

v.a. €5.999,- incl. btw

“E-voluzione vertegenwoordigt een perfecte synthese van onze geest: een sportief karakter en een eindeloze schoonheid”, bevestigt Paolo Pininfarina, voorzitter van de designgroep. “Sportief en dynamisch, een innovatieve E-Bike die maximale prestaties en rijcomfort neerzet”. Wij als designers zijn geslaagd, we hebben een tijdloze schoonheid ontworpen. De E-bike die een revolutie te weeg heeft gebracht. In het ontwerp, de technologie en de uitvoering. Een visionaire vormgeving, aerodynamisch. Bekroond met vele designprijzen zoals de German Design Award 2017 en 2018.

De Pininfarina E-Voluzione

De Pininfarina E-voluzione is op veel manieren innovatief. Het sleutelwoord van het totale project wordt integratie genoemd. Ontwikkeld vanuit een holistische ontwerpfilosofie, zijn alle essentiële onderdelen perfect geïntegreerd in de fiets: de batterij (gepatenteerde technologie), middenmotor, stuur en stuurpen, de cockpit, alle kabels en draden en de besturingselektronica. De boorcomputer (display in kleur) in bovenbuis geïntegreerd. Het voordeel van een hoge mate van integratie van alle componenten is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel – omdat het een betere gewichtsverdeling en balans betekent, evenals een comfortabelere en efficiëntere bediening.

Dankzij het gebruik van koolstofvezel – koolstof – in het frame en in de componenten (stuur, stuurpen en vork) is de fiets superlicht vergeleken met anderen in de markt. Bovendien wordt het carbonframe gerealiseerd met een innovatieve technologie (autoclave carbon). Dit gewichtsvoordeel maakt de e-bike behendig en krachtig.

Unique specificaties:

Hoge innovatie ook in motor en transmissie. De high-torque middenmotor van Brose met 90 Nm is volledig geïntegreerd in het carbonframe. De onderhoudsvrije continentale riemaandrijving garandeert een superstille rit. De gepatenteerde Panasonic Li-Ion-batterij (500 Wh – 36 V) is ook volledig geïntegreerd in het frame en gemakkelijk te verwijderen voor opladen. De fiets wordt geremd door Shimano hydraulische schijfremmen.

De NuVinci N380 Automatic versnellingsnaaf is het eerste volledig automatische, traploze schakelsysteem. Je stelt eenmaal de door jou gewenste trapcadans in, en het systeem wordt zodanig automatisch aangestuurd dat je altijd even snel trapt, of je nu bergop of bergaf gaat.

UNIQUE SPECIFICATIES

UNIQUE FEATURES

 • Design
 • Most awarded e-bike worldwide
 • Super light full carbon frame
 • Total e-bike weight: 17.5 kg
 • Easily removable inframe battery
 • Integrated LCD display with USB charging port
 • NuVinci drive
 • Gates carbon belt

Frame types: unisex
Electric bike: yes 25km/h
Collection year: 2018
Wheel size: 28”
Frame Material: carbon
Color: white/blue, black, red, yello, black/blue, black/red

 

GEARS AND BRAKES

Number of gears: N/A
Type Gears: stepless hub gearshift
Braking system: Shimano BL-M7000 hydraulic disc brakes
Type of Drive: Belt

COMFORT

Sitting position: Sporty
Frame Material: carbon
Rims Material: aluminium
Suspension Fork: N/A
Adjustable headset/stem: N/A
Front/rear Luggage carrier: N/A
Seatpost: Adjustable
Tires: Schwalbe Durano E Raceguard 40-622
Anti-Puncture Tires: Schwalbe AGV 40 mm
Saddle: Velo VL-1319

Standard:
Pedals: Marwi SP2712
Chain Case: N/A

 

SAFETY

Lighting: N/A
Lock Type: N/A

 

WEIGHT

Net weight (kg) 17,5 kg
Weight without battery (kg): 14 kg

WARRANTY

Warranty: 2 years on frame, battery, display and motor in terms of providing replacement parts free of charge or repair of those parts free of charge

Electric Version:

Engine technology: Brose
Engine position: mid motor
Force (NM): 9o Nm
Maximum speed with support: 25 km/h
Average electric bike range: 80 km
Sensor Type (s): torque sensor in motor, speed sensor
Walk assist: up to 6 km/h
Battery: Li-ion
Capacity standard battery (WH): 490
Battery Visibility: integrated in frame
Removable battery: yes
Charge time: ca. 10 hours
Battery position: inframe

 

DISPLAY & FEATURES

Display Type: LCDdisplay
Position display: integrated in frame
Removable display: no

De historie van Pininfarina

Een wereldwijd toonaangevend ontwerpbureau gevestigd in 1930 in Turijn, Italië. Het ontwerp van Pininfarina wordt weerspiegeld in dat van zijn lijnen, schoonheid en elegantie.  In het vermogen om een esthetisch concept tot leven te brengen. De kunstenaar is de stylist wiens werken meesterwerken zijn, de expressie van talent. Die bijdraagt aan het creëren van een onmiskenbare droom. Begonnen met de stichter van het bedrijf, Pinin, zijn zoon Sergio, tot aan de derde generatie, Andrea en Paolo, heeft de kenmerkende eigenschap van Pininfarina, zijn weg gevonden door meer dan 86 jaar design en ontwikkeling. Immers “Pininfarina design is altijd herkenbaar door zijn perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit gezien door de ogen van de gebruikers”.

uniquebikes pininfarina historie