Zoek

Onderhoud van uw elektrische fiets

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw elektrische fiets. Er is een belangrijk verschil tussen het onderhoud van elektrische- en een gewone fiets. Het elektrische systeem is hightech. Hiervoor heeft u de hulp van een specialist (UniqueBikes) nodig.

Zo blijft uw elektrische fiets in topconditie

De elektrische fietsen zijn computergestuurd en worden bij het rijklaar maken en het onderhoud via de computer geprogrammeerd en ingesteld. Ook worden er dan belangrijke software-updates gedaan. We adviseren u daarom om uw elektrische fiets minimaal één keer per jaar voor service aan te bieden. Zo blijft hij in topconditie en helemaal up-to-date. Doet u dat bij Unique Bikes een BOVAG-fietsendealer dan weet u dat het door professionals gedaan wordt en krijgt u ook nog eens drie maanden BOVAG Garantie op het onderhoud. 

Servicebeurt

Als je een elektrische fiets bij ons koopt, krijg je de eerste servicebeurt bij 750 km gratis. De tweede beurt, de opnieuw af- en nastellen beurt bij 1.750 km. Kosten €32,- incl. btw, exclusief nieuwe onderdelen en de montage kosten hiervan. De derde onderhoudsbeurt kun je het beste tussen 2.750 en 3.000 km laten doen. Kosten €62,50 incl. btw, exclusief nieuwe onderdelen en de montage kosten hiervan.
We kijken de fiets dan helemaal na en controleren op gebreken. Alle bouten en moeren worden aangedraaid, de ketting wordt, indien van toepassing, gesmeerd en gespannen. Versnellingen, remmen, naven, balhoofd, trapas, spaakspanning en verlichting worden afgesteld en gecontroleerd. Software updates worden uitgevoerd en elektrische bekabeling gecontroleerd en behandeld.

Door je fiets regelmatig te laten controleren op deze punten voorkom je 90% van de problemen. Maar belangrijk is: breng je fiets altijd even langs als je iets kleins tegenkomt! Uiteraard ben je voor alle bovenstaande punten altijd welkom in onze werkplaats. We staan voor je klaar!

Batterij

Een belangrijk onderdeel van uw elektrische fiets is de batterij. U ontvangt van ons bij de aflevering van uw elektrische fiets een uitgebreide gebruiksaanwijzing en andere instructies over de batterij, het laden en de opslag ervan. Alles wat u moet weten over de batterij van uw elektrische fiets van UniqueBikes. Leest u aub deze informatie heel goed door. Als u op correcte wijze met uw batterij omgaat verhoogt u de levensduur van de batterij en vergroot ook nog eens uw actieradius.

Hier zijn een paar noodzakelijke onderhoudstips voor uw elektrische fiets:

  1. Houdt de bandenspanning (staat op de zijkant van de band) op het aanbevolen niveau, tussen de 3 en 5 Bar! Is je bandenspanning te laag, fiets je zwaarder en je ervaart veel minder fietscomfort. Ook de actieradius van je fiets wordt veel kleiner. Dit omdat de motor, bij een te lage bandenspanning meer stroom verbruikt!
  1. Bij een open kettingkast, verwijder als nodig vuil van uw fietsketting en laat uw leverancier bij de periodieke servicebeurten deze schoonmaken en insmeren met kettingolie.
  1. Controleer regelmatig de remmen, inspecteer als van toepassing de remblokjes. I.v.m. de grotere en eerdere slijtage bij elektrische fietsen.
  1. Laad de batterij op volgens de instructies van de fabrikant en bewaar deze op een koele en droge plaats. Zie UniqueBikes Special: bijlage batterij, gebruik, opslag, laden en actieradius vergroten.
  1. Controleer regelmatig de verlichting, vervang lampjes of batterijen als nodig is.
  1. Maak de fiets regelmatig schoon, gebruik geen waterslang of autowas borstel, een natte doek is voldoende. Maak goed droog om corrosie te voorkomen en om de fiets in goede staat te houden.
  1. Breng uw fiets altijd beginnend bij een kilometerstand van 750 Km, naar Uniquebikes service voor de periodieke onderhoudsbeurt, sowieso minstens eenmaal per jaar. 

  Het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan uw elektrische fiets helpt u om optimaal te genieten van het rijplezier op uw fiets en voorkomt ook onnodige reparatiekosten.

Daarom Unique Bikes!

• professionele service en werkplaats
• uitstekend en deskundig advies
• uitgebreide garantie
• zadelcomfort-test
• batterijtest voor e-bikes

Vragen?